søndag 27. januar 2008

Milly-Molly-Mandy

Milly-Molly-Mandy kommer det stadig inn nye ting. Innehaversken reiser rundt på jakt etter nye skatter når hun har tid. Da jeg var der for to dager siden fikk vi tak i Katvig regnjakke (ny), et nydelig blått ullsjal, en skjønn rød strikket ullcape og en gammeldags pelsmuffe en prinsesse verdig.









































Barneseng


Til de to jentene våre har jeg lenge ønsket meg en av de danske junosengene. De har vist seg å være ganske så vanskelige å få tak i. Har lett rundt på diverse nettsider i Norge og Danmark og på loppemarked. De er ute av produksjon, men danske Sebra har fått enerett på nyproduksjon av sengene. På Askøy utenfor Bergen har AC Home tatt inn disse sengene. Dessverre (for meg) blir det litt dyrt med 5900 kr pr seng. I tillegg kommer madrass på 1200 kr.



Men så var jeg en tur i Os for å kjøpe regnjakke til min eldste datter og kom over den fantastiske butikken Milly-Molly-Mandy som selger både 2.hand barneklær, leker og møbler i tillegg til nye barneklær og mammaklær. Der fant jeg en kjempefin skuvseng til min 18 mnd datter. Den står i god stil til den min eldste datter har.



Det er en gammel seng vi har arvet fra min manns familie. Sengen kan dras ut slik at den kan brukes fra baby til stort barn.

Brun slitt fransk skinnstol



Vi har lenge vært på jakt etter en skinnstol liknende denne, dog fremdeles uten resultat. Antakelig må vi en tur til Frankrike for å få tak i en. Den skal jo være naturlig slitt også:)

fredag 11. januar 2008

Strikkebilder





Strikket undertrøye



Jeg har fått
dilla på strikking også. Helst barnetøy. Har forelsket meg i oppskriften til Lene Holme Samsøe og kjøpt et par av hennes bøker selvfølgelig på nett).

Holder på med undertrøye nr 2 nå. Den skal i tillegg få en heklet kant rundt halsen. Har nemlig kjøpt meg en heklebok.

Garnet jeg bruker er tynn Alpaca, kjøpt på garnbutikken på Lagunen, Bergen.

Til luene er det brukt Smartgarn fra Sandnes.

Afrodress fra Ej Sikkelej



Jeg er stadig på utkikk etter barneklær. Begynner å få en viss peiling på merker og nettsider. Med en heller slunken lommebok etter jul, navigerer jeg meg frem i vrimmelen av nettsider til jeg finner det billigste produktet. Jeg er for det meste på norske og danske nettsider. Men det finnes mange gode svenske sider. Synes det er trist at grensen for å kjøpe klær fra utlandet er på kun 200 kr. Alt over det må fortolles. Men det finnes noen som sender varene som vanlig post eller som gave, slik at man kan unngå toll. Det må man høre med leverandøren om på forhånd. Dersom man kjøper varer for under 200 kr fra utlandet er det lurt å minne leverandør på at de ikke skal legge til fraktpris på summen.

Fikk bestilt en rosa Afro heldress fra Ej Sikke lej til minstejenta i går. Bestilte den på www.filabel.dk. Den kostet 149 NOK. Slipper dermed å betale toll. Frakt kommer på ca 60 NOK. Dermed kommer jeg billigere unna med å bestille fra Danmark enn om jeg ville kjøpt den fra en norsk nettside. De norske nettsidene er også tregere med å legge varene ut for salg enn de danske.